Aktivirana zimska služba

29.11.2021.

Zbog pogoršanih vremenskih prilika aktivirana je zimska služba u sklopu koje je radi sprečavanja poledice izvršeno preventivno posipavanje nerazvrstanih cesta na području našeg Grada i prigradskih naselja.

Za potrebe zimske službe u sezoni 2021/2022 angažirana su dva kamiona, šest traktora, specijalno malo komunalno vozilo i mali traktor koji su opremljeni snježnim plugovima i rasipačima soli i pijeska te dva utovarivača-rovokopača radi utovara materijala za posipavanje i po potrebi probijanja neprohodnih dijelova nerazvrstanih cesta.

Za ovu zimsku službu predviđena je nabava 300 tona soli i 350 m³ kamenog materijala za posipavanje, a u proračunu Grada Jastrebarskog za zimsko održavanje nerazvrstanih cesta planirana su sredstva u iznosu od 900.000,00 kuna. Ukupna površina nerazvrstanih cesta u zimskoj službi iznosi 222 kilometara.

U zimsku službu uključena je i tzv. »mala zimska služba« za potrebe čišćenja nogostupa, pješačkih površina, autobusnih stajališta i gradskih trgova.

Tijekom trajanja zimske službe u periodu od 15. studenog do 15. travnja građani mogu prijavljivati stanje prohodnosti na nerazvrstanim cestama putem dežurnog telefona zimske službe +385 91 2441 961.

Mole se vozači da tijekom zimskih mjeseci svoju brzinu prilagode uvjetima na cestama te da se ne uključuju u promet bez adekvatne zimske opreme.

Vaše CESTE JASTREBARSKO d.o.o.